PAIN IS TEMPORARY... PRIDE IS FOREVER !
Home » BDSM info » Heftig spel en nierschade

Heftig spel en nierschade (geplaatst met toestemming)

(bron   LaDonnaAssoluta op Fetlife)

 Veel dominanten denken dat zij nierschade kunnen voorkomen door niet ter hoogte van de nieren te zwepen. Maar daar gaat het helemaal niet om. Ik zal zo simpel mogelijk uit proberen te leggen wat er na een lichamelijk heftige sessie mis kan gaan met je nieren, en wat je daaraan kunt doen.

Nierschade kan ontstaan bij elke heftige of langdurige sessie die veel of grote zwellingen, rode of blauwe plekken, striemen of krassen veroorzaakt. Een warme omgeving, gebruik van alcohol of drugs, en een astmatische conditie verhogen het risico op nierschade. Wat er gebeurt, is het volgende: het lichaam van de sub levert een grote inspanning. Spieren worden belast of beschadigd, daardoor verandert de vochthuishouding, en afbraak van dwarsgestreept spierweefsel kan plaatsvinden. Spiercellen (eiwit) kunnen gaan "lekken". Die eiwitten komen in de nieren terecht. Na 24-48 uur (maar soms ook sneller) kan een sub hierdoor roze, rode of bruinrode urine krijgen. Dit kan vanzelf overgaan, maar moet je niet verwaarlozen. Neem rust en houd het even goed in de gaten. Een paar dagen niet spelen.

Belangrijk is: veel, heel veel water drinken direct na een heftige sessie waarbij veel rode of blauwe plekken, striemen e.d. zijn veroorzaakt. En in de komende 48 uur de kleur van je urine nakijken. Is je urine roze/rood/roodbruin en houdt dit aan, ga dan naar een arts. Doe dit in ieder geval als je naast de gekleurde urine ook last hebt van spierkrampen/misselijkheid/verwardheid/weinig plassen. Niet verwaarlozen, want in
ernstige gevallen kan acuut nierfalen ontstaan met dodelijke afloop.

Risico's zijn groter voor subs die alcohol, drugs (incl. poppers) gebruikt hebben, en voor subs met astma/copd. Het verschijnsel van acuut nierfalen door extreme inspanning/overbelasting is o.a. bekend bij drummers, sporters, militairen die lange marsen lopen, en gemartelden.
Je grenzen opzoeken is prima, maar weet dan wél waar de grenzen van het menselijk lichaam liggen.

Voor medische uitleg zie http://www.ntvg.nl/publicatie/inspanningsgebonden-a…

Maak een Gratis Website met JouwWeb