PAIN IS TEMPORARY... PRIDE IS FOREVER !
Home » BDSM info » Poppers en de gevaren ervan

Poppers en de gevaren ervan (bron internet)


Poppers is de populaire benaming voor een aantal vloeibare, zeer vluchtige en kort werkzame drugs. Het gaat om nitrietverbindingen (alkylnitriet) die over het algemeen in kleine glazen flesjes worden verkocht. In Nederland zijn poppers sinds een aantal jaar verboden, maar nog steeds makkelijk verkrijgbaar (met name in seksshops), soms als "luchtverfrisser" of "leerreinigingsmiddel". De naam "poppers" is afgeleid van het Engels werkwoord to pop (knallen) en verwijst naar het geluid dat bij het openbreken van een ampul, waarin poppers vroeger verpakt werden, te horen is. 

Gebruik 
De damp van de vloeistof wordt rechtstreeks uit het flesje geïnhaleerd. De fysieke werking, die bestaat uit de intensivering van indrukken, treedt op na 5 tot 15 seconden en duurt, afhankelijk van de geïnhaleerde hoeveelheid, ongeveer één tot vijf minuten. De werking van het middel is gebaseerd op een sterke verwijding van de bloedvaten in de hersenen. 

Effecten 
Alkylnitrieten doen glad spierweefsel, waaruit onder andere kringspieren bestaan, ontspannen. Om deze reden zijn poppers populair onder homoseksuele mannen, omdat het anale penetratie vergemakkelijkt. Poppers veroorzaken een verhoogde hartslag en een monomane roes die de seksuele beleving versterkt. Omdat het middel de bloeddruk verlaagt kan het echter ook een negatieve uitwerking op de erectie hebben. Doordat het de bloedvaten verwijdt, kunnen tijdelijk ook andere stoffen, zoals drugs, gemakkelijker door de hersen-bloed-barrière dringen en een heviger roes veroorzaken. 

Gevaren 
Gebruik van poppers kan leiden tot huiduitslag, duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid en braken. Het doorslikken of in de neus inbrengen van de vloeistof kan tot ernstige irritatie en vergiftiging leiden, daarnaast bestaat het risico op hersenbeschadiging. Vanwege de irriterende werking kunnen poppers de slijmvliezen ernstig aantasten. 

 

Een overdosis kan tot hypotensie, shock, methemoglobinemie, bloedarmoede en coma leiden. Bij overdosering na ingestie kan methemoglobinemie tot coma leiden en zonder medisch ingrijpen tot de dood. 

Gebruik in combinatie met erectiestimulerende middelen als viagra kan (daar deze eveneens een vaatverwijdende werking hebben) een acute en levensbedreigende daling van de bloeddruk veroorzaken. 

Veelvuldig gebruik kan een psychische afhankelijkheid doen ontstaan. Andere lange-termijn-effecten zijn niet goed gedocumenteerd.
 

of te wel denk eerst heel goed na voor je dit soort middellen gaat gebruiken. 
drugs blijft iets wat niet gebruikt dient te worden binnen de BDSM!!!!!