PAIN IS TEMPORARY... PRIDE IS FOREVER !
Home » BDSM info » Veilig slaan

Veilig slaan (bron internet)

Waar mag je slaan en waar niet

 

Met toestemming van je subje natuurlijk, en met onderlinge afspraken in de eerste plaats.
De één wordt het liefst op de billen geslagen, de ander geeft de voorkeur aan geslagen worden op de bovenrug. Zoveel hoofden, zoveel zinnen.

■billen
: goed bedekt met vetweefsel en bevatten geen vitale organen. Waarschijnlijk het veiligste gebied om te slaan, maar opletten blijft geboden omdat er enkele gevoelige gebieden in de buurt liggen.

■dijen
: goed bedekt met vetweefsel en bevatten geen vitale organen. De binnenkant van de dijen is bijzonder gevoelig, evenals de plaats waar de billen in de dijen overgaan.

■bovenrug
: weinig vetweefsel, maar een dikke laag spieren over ribben zorgt voor bescherming van het inwendige. Wees hier wel ietwat voorzichtig met niet-flexibel slagmateriaal, want je wilt geen beschadigingen aan de schouderbladen veroorzaken.

■borst(en)
: bij mannelijke subs bevat de borst over het algemeen weinig vetweefsel, maar zorgen spieren over ribben voor bescherming van het inwendige. Bij vrouwelijke subs is doorgaans van meer vetweefsel sprake (duh ). Hoe dan ook: rond de tepels bevinden zich veel uiteinden van zenuwen, die al bij geringe prikkeling reageren.

■geslachtsdelen
: slaan op penis of vagina kan, mits het met beleid gebeurt.

Plekken op het lichaam die je tijdens het slaan beter kunt vermijden, laten zich samenvatten in een vuistregel: plekken waar botten of vitale organen dicht onder de huid ligt zonder met (dik) spierweefsel beschermd te worden, zijn off limits. Concreet zijn dat:

■wervelkolom
: de gehele wervelkolom, van stuitbeentje net boven de bilspleet tot aan de nek, moet je vermijden tijdens het slaan. De wervelkolom ligt dicht onder de huid en beschadiging van de wervelkolom kan grote gevolgen hebben.

■hoofd, nek en schouders
: weinig vet- en spierweefsel, en dus een gebied om te vermijden. Wie wel eens een sleutelbeen gebroken heeft, kan wel inschatten waarom het beter is om daar – zeker met zware zwepen – vandaan te blijven.

■gewrichten
: net zoals het niet slim is om tijdens bondage knopen druk te laten uitoefenen op polsen, knieën en enkels, is het niet slim om tijdens een zwepenspel gewrichten te belasten door erop te slaan. Ook de bovenkant van de handen en voeten is te vermijden gebied, omdat zich niet ver onder de huid allerlei dunne botjes bevinden.

■zijkant onderrug
: aan weerszijden van de onderrug, net boven de heupen, liggen de nieren. Die worden slechts beschermd door een dunne laag spierweefsel. Om kneuzing van de nieren te voorkomen, is het zaak hier uiterst voorzichtig te werk te gaan.

■buik
: het zal geen nieuws voor je zijn dat zich in de buikholte allerlei organen bevinden die tamelijk essentieel zijn voor het functioneren van een lichaam, terwijl niet iedere sub dermate getrainde buikspieren heeft dat spierweefsel enige bescherming biedt. Sommige mensen raden daarom het slaan op de buik ten sterkste af, anderen houden het bij 'doe voorzichtig'.